Ex Libris Stanisława Obtułowicza K. Wróblewska. - Wróblewska, Krystyna (1904-1994) (1949)
Przedstawia wiolonczelę ze smyczkiem opartą o otwartą książkę. Wokoło napis: Ex Libris Stanisława Obtułowicza. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.