Ex - Libris T. Łobosa MS. - Mrożewski, Stefan (1894-1975) (1940)
Przedstawia Don Kichota siedzącego na koniu i klęczącego przed nim Sancho Pansę, w tle wiatraki. U dołu napis: Ex - Libris T. Łobosa. Sygn. aut. w obrębie kompoz.