Tekla z hr. Wodzickich Małachowska - Salb, Marcin; Litografia M. Salba (Kraków). (Kraków : Litogr. Czasu M. Salba, 1868)
Przedstawia popiersie kobiety na wprost, 3/4 w prawo. Portretowana w ozdobnym czepcu z epoki.
Data powstania na podstawie działalności wydawcy oraz danych porównawczych z bibliografii.
Pod polem kompozycji - tytuł; poniżej: Wojewodzina Krakowska pierwsza Prezesowa Dam Tow. Dobr.
Niżej: Litogr. Czasu M. Salba w Krakowie.
Katalog portretów osobistosci polskich i obcych. T. 3 / Biblioteka Narodowa. - Warszawa 1992
Keywords: Grafika -- Polska -- 19 w; Grafika polska