Danzig Graf Zeppelin über Danzig. ([S.l. : s.n., 1936)
Przedstawia Graf Zeppelin podczas lotu nad Gdańskiem 21 marca 1936 r. Widoczny kościół NMP, na pierwszym planie figura na szczycie kamienicy.
Data wg przedstawienia.
Fot. Gd.
Keywords: Sterowce -- Niemcy -- 1900-1945 -- karty pocztowe; Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk -- 1900-1945.; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- karty pocztowe