Ex Libris Polaków Uchodźców - Rolicz, Stanisław (1913-1997). ([Miejsce nieznane], 1939)
Nadzy mężczyzna i kobieta idą przez kwietną łąkę ku słońcu, napis: Ex Libris Polaków Uchodźców. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1900-1945.