[Brama Mariacka] - Schönborn, Bronisław Waldemar (1909-1971). ([Gdańsk], 1938)
Przedstawia widok na Bramę Panieńską, obecnie Mariacką w Gdańsku.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie treści kompozycji i opisu na odwrocie.
Miejsce powstania na podstawie działalności autora.
U dołu kompozycji ołówkiem sygnatura autora i data: Sch 1938.
Na odwrocie, ołówkiem: Brama Panieńska.
Keywords: Rysunek -- Polska -- 1900-1945.; Brama Mariacka (Gdańsk, Polska).; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce