[Afisz teatralny. Incipit:] Danzig. Freitag, den 25. April 1823. Der Freischütz. Eine große romantische Oper in 3 Aufzügen. Dichtung von Friedrich Kind, Musik von dem Königlich Sächsischen Kapellmeister Karl Maria v. Weber. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1823)
Afisz przedstawienia "Der Freischütz. Eine große romantische Oper in 3 Aufzügen" .
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Weber, Carl Maria von -- (1786-1826).; Kind, Johann Friedrich -- (1768-1843).; Stadttheater (Gdańsk) -- historia; Teatry -- Polska; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w