Ex Libris Miklós Lippóczy Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) (1967)
Przedstawia twarz kobiety przysłoniętą przez lirę i kieliszek, u dołu napis: Ex Libris Miklós Lippóczy. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.