[Konsekracja na biskupa Lecha Kaczmarka] - Pepliński, Edmund (Gdańsk, 1959)
Przedstawia kardynała Stefana Wyszyńskiego modlącego podczas mszy świętej w trakcie konsekracji Lecha Kaczmarka w Bazylice Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny w Gdańsku 18 stycznia 1959 roku.
Data według przedstawienia.
Tytuł nadany przez katalogującego według przedstawienia.
Fotograf według pieczątki na rewersie.
Keywords: Stefan Wyszyński -- (błogosławiony ; -- 1901-1981) -- fotografie; Bazylika Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny (Gdańsk, Polska) -- 1945-1970 -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie; Fotografie -- Polska -- Gdańsk