Georg Hertz Mahler Jn. Nurnberg Denat: 1635 - Fennitzer, Georg (1646-1722). ([Norymberga], 1680)
Przedstawia portret w popiersiu Georga Hertza Mahlera.
U dołu w polu kompozycji tytuł-podpis oraz w prawym rogu sygnatura autora: Georg Hertz Mahler Jn. Nurnberg Denat: 1635. G: F: fec.
Miejsce i czas powstania według działalności autora.
Keywords: Portrety -- Niemcy -- 18 w; Grafika -- Niemcy -- 18 w