Ex Libris V. Clemmensen : In Memoriam Albrecht In Memoriam Albrecht Dürer 1471-1971 / Z. Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) ([wydawca nieznany], 1971)
W prostokącie mężczyzna obsługujący prasę drukarską, wokoło wzdłuż krawędzi napis: In Memoriam Albrecht In Memoriam Albrecht Dürer 1471-1971 Ex Libris V. Clemmensen. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.