Ex Libris Dr Stanisław Aulich / K. M. Sopoćko. - Sopoćko, Konstanty (1903-1992) (1956)
Na pierwszym planie pod drzewem dwa garnki ceramiczne, z jednego, przewróconego wysypują się monety, w głębi warowny zamek, napis u góry: Ex Libris, u dołu na wstędze: Dr Stanisław Aulich.