Ex Libris Leona Sylwestra Staniewicza H. T. Głowacka. - Głowacka, Hanna (1953- ). (1990)
Na pierwszym planie martwa natura, w głębi posągi młodzieńca i Neptuna. U góry skośnie napis: Ex Libris Leona Sylwestra Staniewicza. Pod kompozycją oł. sygn. aut.