[7. [...] 1910 Althof - altes massives Gebäude von 1668 wegen dem Brückenbau abgebrochen] ([S. l. : s. n., 1900)
Przedstawia stary dom z okolic Gdańska pochodzący z XVII w. zburzony w 1910 r.
Tyt. wg opisu na rewersie. Data wg techniki wykonania odbitki.
Odbitka jest kopią starszego zdjęcia.