Barańczak a sprawa Kota - Szymańska, Izabela (2015)
Słowa kluczowe: literatura dziecięca, przekład dla dzieci, polisystem, normy przekładowe, Dr. Seuss.
Tytuł nagłówkowy.
Bibliografia na stronach 99-101.
Streszczenie angielskie.
Keywords: Barańczak, Stanisław -- (1946-2014) -- wkład do tłumaczenia; Geisel, Theodor Seuss -- (1904-1991). -- tłumaczenia polskie -- historia i krytyka; Geisel, Theodor Seuss -- (1904-1991). -- tłumaczenia polskie -- historia i krytyka; Poezja -- tłumaczenie; Literatura dla młodzieży -- tłumaczenie