Politechnika Gdańska Stanisław Sołdek nauka / artysta fotografik Janusz Uklejewski. - Uklejewski, Janusz (1925-2011) (1950)
Przedstawia Stanisława Sołdka podczas zajęć na Politechnice Gdańskiej. W 1953 roku zdobył stopień inżyniera w 1956 magistra inżyniera.