Ex Libris Wł. Egiersdorff [Bronisław Tomecki]. - Tomecki, Bronisław Józef (1905-1994) (1960)
Przedstawia sylwetkę mężczyzny z profilu, opierającego jedną nogę na stercie książek, po prawej stronie regalik z książkami, przed nim otwarta książka. U góry z prawej strony stylizowane słońce, na którego promieniach napis: Ex Libris, z lewej strony stylizowane gwiazdy z literami W. Ł.. U dołu kompoz. napis: Egiersdorff.