Ex Libris Wł. Egiersdorff - Tomecki, Bronisław Józef (1905-1994).; Egiersdorff, Włodzimierz (1901-1977). ([S.l., 1960)
Przedstawia sylwetkę mężczyzny z profilu, opierającego jedną nogę na stercie książek, po prawej stronie regalik z książkami, przed nim otwarta książka. U góry z prawej strony stylizowane słońce, na którego promieniach napis: Ex Libris, z lewej strony stylizowane gwiazdy z literami W. Ł.. U dołu kompoz. napis: Egiersdorff.
Nazwisko aut. na odwrociu. Data wg biogramu właściciela.