["Wesele" Stanisława Wyspiańskiego] - Pawłowski, Eugeniusz (1939- ).; Krajowa Agencja Wydawnicza (1974-2004). (Gdańsk : Krajowa Agencja Wydawnicza, 1979)
Przedstawia scenę teatralną z "Wesela" Stanisława Wyspiańskiego, 1979 r.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie opisu pod zdjęciem i przedstawienia.
Opis pod zdjęciem: W oczekiwaniu na premierę "Dziadów" Mickiewicza w reżyserii Macieja Prusa przypominamy scenę z innego klasycznego utworu naszej literatury - "Wesela" St. Wyspiańskiego w reżyserii zasłużonego dla sceny gdańskiej - Stanisława Hebanowskiego.
Keywords: Wyspiański, Stanisław -- (1869-1907) -- inscenizacja -- Polska -- Gdańsk -- fotografie; Fotografie -- Polska -- 1945-.; Teatr -- 1970-2000 -- fotografie