Ex Libris Imć Kurpaskiego : W Dniu Imienin Jego - 28.X.1974 ego / Andrzej Buchaniec - Buchaniec, Andrzej (1944- ). (1974)
W prostokątnym obramowaniu podobizna szlachcica z kielichem w ręku przy suto zastawionym stole, napis na szarfie u góry: Ex Libris Imć Kurpaskiego, i u dołu: W Dniu Imienin Jego - 28.X.1974 ego. Sygnatura artysty monogram AB w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf autora.