Książka zakazana i niepożądana w niemieckich bibliotekach szkolnych i oświatowych w II Rzeczypospolitej - Gębołyś, Zdzisław (1961- ). (2012)
Słowa kluczowe: książki zakazane, II Rzeczpospolita, niemieckie biblioteki szkolne, niemieckie biblioteki oświatowe, niemieckie biblioteki publiczne.
Tytuł nagłówkowy.
Streszczenie w języku angielskim, niemieckim.
Keywords: Książki zakazane -- Polska -- 1900-1945.; Biblioteki i mniejszości -- Polska -- 1900-1945.; Polska -- 1918-1939 (II Rzeczpospolita).