Homer i Orchidea : sztuka w 3 aktach - 5 odsłonach Tadeusz Gaycy (K. Topornicki) - prapremiera / Miejski Teatr "Wybrzeże". ([wydawca nieznany], 1946)
Program teatralny prapremiery 20.11.1946 r. Reżyseria i inscenizacja: Iwo Gall, dekoracje i kostiumy: Stanisław Łuckiewicz, ilustracja muzyczna: Eugeniusz Dziewulski.