Homer i Orchidea : sztuka w 3 aktach - 5 odsłonach Tadeusz Gaycy (K. Topornicki) - prapremiera - Miejski Teatr "Wybrzeże" (Gdynia). (Gdynia : [wydawca nieznany], 1946)
Program teatralny prapremiery 20.11.1946 r. Reżyseria i inscenizacja: Iwo Gall, dekoracje i kostiumy: Stanisław Łuckiewicz, ilustracja muzyczna: Eugeniusz Dziewulski.
Na okładce: Inauguracja sezonu Miejski Teatr "Wybrzeże" Gdynia pod art. kier. Iwo Galla 1946/47.
Keywords: Gall, Iwo -- (1890-1959) -- druki ulotne; Miejski Teatr "Wybrzeże" (Gdynia) -- programy; Teatr "Wybrzeże" (Gdańsk); Program teatralny; Programy teatralne -- Polska -- Gdynia -- 1945-1970.; Druki ulotne -- Polska -- Gdynia -- 1945-1970.