[Stan wojenny 1981] [Starcie z milicją pod Dworcem Głównym w Gdańsku] / fotografował Bogusław Nieznalski. - Nieznalski, Bogusław (1948-2014) (1981)
Przedstawia milicyjny wóz opancerzony polewający z armatki wodnej tłum zebrany na Dworcu Głównym w Gdańsku, 17 grudnia 1981 rok.