Ex Libris Dr N. Igna [Roman Carol]. - Carol, Roman (1934)
W prostokątnej ramce przedstawia stół, na którym leży otwarta książka, stoi zapalona lampa, kałamarz z piórem i stojące trzy książki. Na jednej karcie książki napis: Mens Sano In Corpore Sano!, na drugiej leżą okulary. Napis nad ramką u góry: Ex Libris, u dołu pod ramką Dr N. Igna.