Ex Libris Dr N. Igna - Carol, Roman; Igna, Nicolae ([Oradea, 1934)
W prostokątnej ramce przedstawia stół, na którym leży otwarta książka, stoi zapalona lampa, kałamarz z piórem i stojące trzy książki. Na jednej karcie książki napis: Mens Sano In Corpore Sano!, na drugiej leżą okulary. Napis nad ramką u góry: Ex Libris, u dołu pod ramką Dr N. Igna.
Na odwrociu pieczątka z nazwiskiem aut., miejscem wyd., techniką graf. i datą.