Maryja Dziewica - wzorem konsekracji i naśladowania Chrystusa / Janusz Kumala. - Kumala, Janusz Stanisław (1962- ).
1. Dlaczego Maryja? 2. Chrystus ikoną miłości Boga, czyli u źródeł powołania. - odnaleźć się w miłości. - powołanie jako dar. 3. Jezus konsekrowany, czyli u źródeł tożsamości. 4. Chrystus jako Pan i Nauczyciel, czyli sposób życia konsekrowanego. - sequela Christi. - Uczennica Syna. 5. Ikona Chrystusa posłanego, czyli źródło apostolskiego posłannictwa. - jak Maryja głosić światu Dobrą Nowinę. - jak Maryja być człowiekiem dialogu.