Alt-Danzig. Partie am Jakobstor. (1890)
Na zreprodukowanej fotograficznie litografii widoczna umiejscowiona w ciągu wałów miejskich Brama św. Jakuba przed jej rozbiórką w końcu XIX w., ujęta od zachodu.