Katalog rękopisów Biblioteki Gdańskiej Polskiej Akademii Nauk : uzupełnienia do tomów I-IV : (sygnatury 1-4258) / oprac. Przemyslaw Szafran ; Polska Akademia Nauk. Biblioteka Gdańska. - Szafran, Przemysław (Zakład Narodowy im. Ossolińskich, 1988)
Stanowi uzup. do: Katalog der Handschriften der Danziger Stadtbibliothek. Bd. 1-4. Danzig, 1892-1911.