H. Nathanael Fridericus Kautz Pastor ad Aedam S. Johannis. Natus A.O.R. MDCCXIV. D. 5. Julii / Matthaeus Deisch. - Deisch, Matthaeus (1724-1789) (1765)
Przedstawia portret w popiersiu gdańskiego pastora kościoła św. Jana Nathaniela Fryderyka Kautza (1714-1775).