Alfred Musset - Świecznik : Komedia w 3 aktach = (Le Chandelier) / Teatr Wybrzeże. (Teatr Wybrzeże, 1960)
Program teatralny premiery w Teatrze Kameralnym w Sopocie 19.05.1960 r. Reżyseria: Aleksander Długosz, scenografia: Ewa Nahlik.