[Afisz teatralny. Incipit:] Prapremiera europejska Cecylia Valdès Operetka kubańska ... / Teatr Muzyczny w Gdyni. ([wydawca nieznany], 1973)
Afisz teatralny informujący o prapremierze, która miała miejsce 16.07.1973 r. w Operze Leśnej w Sopocie. Instrumenty perkusyjne Vincente Sanchez (Kuba) i Vergilio Ramirez (Kuba), reżyseria Maria Fołtyn, kierownictwo muzyczne Norman Milanez (Kuba) i Wiesław Suchoples, choreografia Krystyna Gruszkówna i Angela Valdes (Kuba) i scenografia Julio Castano (Kuba) i Roman Bubiec, asystent reżysera Marian Rajski.