[Afisz. Incipit] Obwieszczenie. Przedmiot: pomór kur / Prezydent Miasta Gdyni. ([wydawca nieznany], 1946)
Afisz informujący o pomorze kur na terenie miasta Gdyni. Na druku uwagi o objawach i środkach zapobiegania chorobie.