[Afisz. Incipit] Obwieszczenie. Przedmiot: pomór kur - Gdynia (Polska). Zarząd Miasta (Gdynia : [wydawca nieznany], 1946)
Afisz informujący o pomorze kur na terenie miasta Gdyni. Na druku uwagi o objawach i środkach zapobiegania chorobie.
Pod tekstem: Prezydent Miasta Gdyni (-) H. Zakrzewski.
Dostępny również w formie elektronicznej.
Keywords: Kury -- choroby; Gdynia (Polska) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Gdynia (Polska) -- 1945-1970 -- źródła