Anna Świrszczyńska - Zrobiła się dziura w niebie - Państwowy Teatr Lalki i Aktora Miniatura (Gdańsk). (Gdańsk : Państwowy Teatr Lalek w Gdańsku, 1954)
Afisz przedstawienia. Reżyseria Natalia Gołębska, scenografia Halina Bajońska, muzyka Józef Grzesik, kierownik literacki Lech Bądkowski, choreografia Krystyna Gruszkówna.
Keywords: Państwowy Teatr Lalki i Aktora Miniatura (Gdańsk) -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.