Ex - Libris Stefana Hr. Czarneckiego z Dobrzycy Crux Mihi Certa Salus / Marya Zabłocka. - Zabłocka-Mohl, Maria (1907-1989) (1932)
Herb rodowy Czarneckich Prus III, wyżej na wstędze dewiza rodowa: Crux Mihi Certa Salus. Pod herbem napis: Ex - Libris i widok frontonu pałacu w Dobrzycy, niżej w owalnej ramce: Stefana Hr. Czarneckiego z Dobrzycy, całość w ozdobnym obramowaniu. Pod wyciskiem płyty ołówkiem autograf aut.