[Afisz. Incipit] Obywatele Miasta Gdańska! Pierwsze wysiłki ku ponownemu ożywieniu Warszawy ... (Gdańsk [wydawca nieznany], 1947)
Afisz informujący o zbiórce pieniędzy na odbudowę Warszawy, 1947 rok.
Keywords: Odbudowa ze zniszczeń wojennych (1939-1951) -- Polska -- Warszawa -- druki ulotne; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.