Ex Libris Leonarda Leśniewicza T. C. S. - Cieślewski, Tadeusz (1895-1944) (s.n.], 1942)
Na tle płomieni rozłożona księga, z jedną z kart ustawioną pionowo z różnymi symbolami. U góry napis: Ex Libris, u dołu na kartuszu zakończonym maskami: Leonarda Leśniewicza. Sygn. aut. T. C. S. i data 1942 w obrębie kompoz.