Ex Musicis Olgierda Nawłockiego K. Wiszniewski. - Wiszniewski, Kazimierz (1894-1960) (1947)
Przedstawia wnętrze pokoju z klawesynem, przez otwarte drzwi widać drogę, którą podąża mężczyzna i kobieta. U dołu kompoz. napis: Ex Musicis Olgierda Nawłockiego. Pod kompoz. ołówkiem nazwisko aut. i data.