Ex Musicis Olgierda Nawłockiego - Wiszniewski, Kazimierz (1894-1960).; Leszner, Tadeusz (1895-1967). ([S.l.], 1947)
Przedstawia wnętrze pokoju z klawesynem, przez otwarte drzwi widać drogę, którą podąża mężczyzna i kobieta. U dołu kompoz. napis: Ex Musicis Olgierda Nawłockiego. Pod kompoz. ołówkiem nazwisko aut. i data.
Olgierd Nawłocki pseud. T. Lesznera.