Ex Libris A. M. Da Mota Miranda : A Persisténcia No Trabalho, No Estudo E Na Leitura, Remove Montanhas / F. S. - Saez, Julio Fernandez (1924- ). ([wydawca nieznany], 1960)
Ręka trzymająca otwartą książkę, na której znajduje się gęsie pióro, most kratownicowy i wieża kościoła. U góry dewiza: A Persisténcia No Trabalho, No Estudo E Na Leitura, Remove Montanhas, u dołu naps: Ex Libris A. M. Da Mota Miranda. Sygnatura artysty i nr dzieła: 188 w obrębie kompozycji.