Homer - Odyseja / Studio Rapsodyczne. (Gdańskie Towrzystwo Przyjaciół Sztuki, 1963)
Program teatralny premiery 1963 r. Studio Rapsodyczne Gdańsk-Wrzeszcz ul. Wajdeloty 13. Reżyseria: Eugeniusz Poreda, scenografia: Janusz Adam Krassowski, choreografia: Aleksander Napora.