Ex Libris Piotra Hniedziewicza [Tadeusz Cieślewski]. - Cieślewski, Tadeusz (1895-1944) (1941)
Przedstawia otwarte księgi, z których jedna wsparta jest o tabernakulum z kielichem i hostią. Od tabernakulum odchodzą z dwóch stron skrzydła, u góry gwiazdy. Napis u góry Ex Libris, u dołu Piotra Hniedziewicza [litery Z odwrócone].