[Afisz teatralny. Incipit:] 8 lipca 1949 r. i dni następnych Żołnierz królowej Madagaskaru wesoła sztuka starowarszawska w 3 aktach 5 obrazach ze śpiewami i tańcami według farsy St. Dobrzańskiego napisał Julian Tuwim i Tadeusz Sygietyński. (Państwowy Teatr Wybrzeże, 1949)
Afisz teatralny przedstawienia, które miało miejsce w Teatrze Dramatycznym w Gdyni. Reżyseria Ludwik Sempoliński, kierownik literacki Malwina Szczepkowska, dekoracje i kostiumy Roman Bubiec, tańce Janina Jarzynówna.