Kamienica Królewska : przewodnik / aut. tekstu: Taras Rud'ko, Olga Perełygina (ekspozycja sreber artystycznych), Irena Polańska (ekspozycja orderów) ; tł. z jęz. ukr. Andrzej Otko]. - Rud'ko, Taras (Wydawnictwo "Centrum Europy", 2004)
Przewodnik po ekspozycji "Historyczne skarby w zbiorach Lwowskiego Muzeum Historycznego".