Recepcja eklezjologii "communio" w polskiej teologii pastoralnej / Marek Marczewski. - Marczewski, Marek (1947- ).
1. Zarys i uzasadnienie koncepcji struktury przedmiotu teologii pastoralnej według Ferdynanda Klostermanna. 2. Polskie opracowania koncepcji teologii pastoralnej w aspekcie teologicznym i epistemologicznym. 3. "Koinōnia" jako zasada formalna życia i działania Kościoła w ujęciu Franciszka Blachnickiego.