Kloster Oliva, gesehen am Fusse des Karlsberges - Haldenwang, Christian (1770-1831).; Hinckel, Johann Daniel; Breysig, Johann Adam (1766-1831). (Karlsruhe : s.n., 1805)
Przedstawia Klasztor w Oliwie widziany z podnóża Góry Pachołek.
U dołu po lewej pod kompozycją: "gezeichnet von Breysig und Hinckel / und bey diesen in Danzig zu haben"; po prawej: "in Kupfer gearbeitet von C. Haldenwang in Carlsruhe 1805"; poniżej pośrodku: "Kloster Oliva / gesehen am Fusse des Karlsberges / Sr. Majestät dem - Kaiser Alexander I. Selbstbeherrscher aller Reussen; nieco poniżej, po prawej: allerunterthänigst gewidmet / J.D.F. Hinckel und J.A. Breysig".
Tyt., aut. i data zawarte w podpisie pod kompoz.
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014