Ex Libris Juliusz Mękicki / Józef Wanag. - Wanag, Józef (1921-1987) (1984)
Między dwiema rozetami herb Lwowa, wyżej na wzgórzu gród obronny, napis: Ex Libris Juliusz Mękicki. Sygnatura artysty i data w obrębie kompozycji.