Ex Libris Antoniny Kurczowej / [Zofia Fijałkowska]. - Fijałkowska, Zofia (1909-1989) (1938)
Dziewczyna w długiej sukni czytająca książkę, za nią ławka stojąca pod drzewem i pergola, napis u góry: Ex Libris, u dołu: Antoniny Kurczowej.