Lasy fikcji, wzory sensu / Justyna Łukaszewicz. - Łukaszewicz, Justyna (1961- ).
Recenzja książki: Sześć przechadzek po lesie fikcji / Umberto Eco. Kraków, 1995 oraz Wykłady amerykańskie / Italo Calvino. Gdańsk ; Warszawa, 1996.